Študentská formula chce priviezť viac záujemcov o štúdium techniky

26.11.2011 Trnava

Trnava 25. novembra (TASR) – Púť Študentskej formuly okolo Slovenska 2011 sa skončila dnes v Trnave. Po Zvolene, Poprade, Ružomberku a Dubnici nad Váhom videli aj tamojší stredoškoláci schopnosti a zručnosti ich starších kolegov zo Slovenskej technickej univerzity (STU). Vysokoškoláci sa prišli prezentovať nielen dvoma vozidlami formule – benzínovou a elektrickou z ich svojpomocných dielní, ale predovšetkým možnosťami, ktoré štúdium na univerzite poskytuje.

Strojnícka fakulta (SjF) STU, ako uviedol dnes pre TASR jej dekan Ľubomír Šóoš, si týmto projektom predsavzala popularizovať vysoké školstvo technického zamerania. \"Zisťujeme, že stredoškoláci o ňom nemajú dostatok informácií a my zaznamenávame stále nedostatok študentov. Pritom prax pýta oveľa viac, dvoj a dokonca až trojnásobok toho, aké sú naše počty absolventov,\" povedal Šóoš. Dodal, že absolventi techniky majú podstatne vyššiu percentuálnu možnosť získať dobré zamestnanie a ich platy sú druhé najvyššie v rebríčku na Slovensku.

Na Strednú priemyselnú školu dopravnú v Trnave prišli dnes aj desiatky študentov iných škôl. Mohli sa zoznámiť s formulami a zapojiť sa do súťaže družstiev, vedomostnej i zručnosti. \"Spolu vo všetkých piatich mestách sme sa streli so zástupcami päťdesiatich škôl,\" informoval Šóoš. Študentská formula vo svojom premiérovom ročníku splnila svoj cieľ podľa jeho vyjadrenia nad očakávanie a dekan verí, že sa snaha odrazí aj na počte hlásiacich sa maturantov na SjF STU.
 

Vyberte región